Gemeente en Vaart Welzijn nemen taken van CJG Assen over

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Assen houdt op te bestaan. Om die reden hebben het team Jeugd van de gemeente en de buurtteams van Vaart Welzijn de taken van het CJG overgenomen. De welzijnsorganisatie heeft een belangrijke rol bij het informeren en adviseren van ouders en jongeren. De gemeente zorgt voor de verwijzing naar jeugdhulp en het casemanagement. Dit meldt de gemeente Assen.

Vaart Welzijn is verantwoordelijk voor opvoedondersteuning. Dat loopt uiteen van informatie en advies tot en met kortdurende ondersteuning vanuit de buurtteams. Bij de opvoedondersteuning werken Vaart Welzijn en de jeugdgezondheidszorg van de GGD goed samen. Buurtteams en consultatiebureaus weten elkaar steeds beter te vinden. Hetzelfde geldt voor schoolmaatschappelijk werkers en jeugdverpleegkundigen en -artsen.

Het aanmelden en indiceren voor specialistische zorg gebeurt vanuit de gemeente. Het Telefonisch Service Centrum (TSC) van de gemeente Assen zorgt ervoor dat ouders en kinderen zo snel mogelijk op de goede plek terecht kunnen. Het TSC is te bereiken via 14 0592. Zo nodig spreekt het team Jeugd uitgebreid met kinderen en ouders om te bepalen welke jeugdhulp het meest passend is.

De casemanagers die bij het CJG werkten zijn overgegaan naar de gemeente. Gezinnen, kinderen en jongeren kunnen daarom gewoon een beroep blijven doen op de casemanager die hen begeleidt. Zij zijn via hetzelfde nummer te bereiken als het TSC.

De website van CJG Assen staat niet meer op internet. Gemeente en Vaart Welzijn onderzoeken nog hoe ze inwoners het beste digitaal kunnen informeren over opgroeien en opvoeden.

© Nationale Zorggids