Groot jubileumcongres pleegzorg

Op zaterdag 17 september organiseert Stichting Pleegwijzer haar eerste jubileum. Alle pleeggezinnen, professionals in de pleegzorg en gemeentebestuurders zijn die dag van harte uitgenodigd voor een dag gevuld met workshops, ontspanning en ontmoetingen. Voor kinderen is er een speciaal jeugdprogramma en voor de allerkleinsten is er een crèche. Dit meldt het Gezinsblad.

Dit zogeheten Jubileumcongres staat met name in het teken van het ‘ontzorgen’ van pleegouders. Dit thema moet volgens de Stichting meer voeten aan wal krijgen met de betrokken professionals en gemeenten. Gedurende de dag wil zij pleegouders en professionals trakteren op informatieve en inspirerende workshops, en daarnaast enkele ontspannende en verzorgende workshops. Pleegouders kunnen in de pauzes langs een masseur, schoonheidsspecialiste of zanglerares. Daarnaast is er ook ruim voldoende tijd ingepland om onderling met elkaar in contact te komen.

Het Jubileumcongres vindt plaats in Scholengemeenschap Vincent van Gogh, afdeling De Lariks in Assen. Voor meer informatie kan men terecht op www.pleegwijzer.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids