Normal_ballen2

Het college van Gedeputeerde Staten heeft onlangs besloten om het Jeugdsport- en cultuurfonds Drenthe een extra subsidie van ruim 50.000 euro te verlenen. Daarmee wil het college iets doen aan de tweedeling in Drenthe. Dat is onlangs vastgelegd in de visie op Krimp en Leefbaarheid. Dat meldt de provincie Drenthe.

Volgens gedeputeerde Henk Jumelet moet sporten onderdeel uitmaken van een sociaal netwerk, onafhankelijk of mensen dat kunnen betalen of niet. Het Jeugdsport- en cultuurfonds Drenthe zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met een financieel moeilijke situatie kunnen sporten of deel kunnen nemen aan culturele middelen. De extra bijdrage van het college zorgt ervoor dat nog meer kinderen kunnen meedoen aan het actieve sportverenigingsleven en culturele activiteiten in de provincie. 

Naast het college stelt ook het Rijk een extra bedrag beschikbaar: 150.000 euro. Beide bedragen samen maken het mogelijk dat het geprezen Project ‘Sport jij ook?’, ontwikkeld in Hoogeveen, over heel Drenthe uitgerold kan worden. Het project ontving afgelopen jaar een internationale prijs in de Europese Week van de Sport. Tijdens het project bezochten sportfunctionarissen kinderen op school, bij sportactiviteiten of zelfs thuis om knelpunten voor structureel meedoen aan sport op te lossen.

Het aantal kinderen dat via het Jeugdsportfonds Drenthe deelnam aan sport nam in een jaar tijd met maar liefst 237 procent toe. Frits Alberts, voorzitter van het Jeugdsportfonds Drenthe, hoopt namens de provincie en gemeenten met het extra geld nog eens 1500 kinderen te bereiken.

Door: Redactie Nationale Zorggids