Tijdelijke zorg in Interzorg Anholt vanaf nu mogelijk

Vanaf september zal Interzorg Anholt de beschikking hebben over twaalf extra kamers voor mensen die tijdelijk extra medische zorg en toezicht nodig hebben als dat thuis niet mogelijk is. In overleg met de huisarts kunnen mensen een beroep doen op de specialisten van Interzorg. De zorg en behandeling zijn gericht op herstel en terugkeer naar huis, zodat mensen zo snel mogelijk hun oude leven weer kunnen oppakken. Dit meldt het Gezinsblad.

Dit zogenaamde kortdurende eerstelijnsverblijf valt vanaf 2017 onder de zorgverzekeringswet en Interzorg is de eerste zorgorganisatie in Assen en omstreken die dit nu al aanbiedt. Volgens manager Bert Vos doet Interzorg dit omdat de behoeft eraan aanwezig is. Mensen die te ziek zijn om thuis zelfstandig te herstellen maar niet ziek genoeg zijn om kans te maken op een zorgindicatie op basis van de Wet langdurige zorg, belanden tussen wal en schip. Anholt is heel geschikt om in te spelen op de behoeften van deze mensen en beschikt over een therapeutisch klimaat waarin alles is gericht op het herstel.

Het tijdelijke verblijf in Anholt is bedoeld voor mensen wiens gezondheid tijdelijk achteruit is gegaan, die een acute bijkomende aandoening hebben gekregen of mensen die in het ziekenhuis uitbehandeld zijn maar nog niet zelfstandig thuis kunnen herstellen. De huisarts is eindverantwoordelijk en beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor deze tijdelijke zorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids