Huisarts spreekt over gebreken rondom longziekten

Op maandag 19 september vindt er bij het Longpunt Assen een bijeenkomst plaats over longziekten. Huisarts Bert Barla zal in het Dorpshuis aan de Witterhoofdweg spreken over het onderwerp ‘Een longziekte komt vaak met (andere) gebreken’. Dit meldt de Assercourant.

Het Longpunt verzorgt informatie over alle wat te maken heeft met longziekten. Vragen over de begeleiding van de huisarts, het omgaan met een chronische ziekte, de medicatie, de levensinrichting en de beschikbare hulpinstanties kunnen bij een bijeenkomst van het Longpunt allemaal beantwoord worden.

Iedere maand zijn er themadagen waarop patiënten en andere geïnteresseerden actuele informatie en tips kunnen krijgen. Allerlei artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers komen geregeld een voordracht houden bij zulke bijeenkomsten. Het Longpunt is een initiatief van het Longfonds in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken.

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar namelijk last van. Voor meer informatie over het Longpunt en de bijeenkomsten kan gekeken worden op www.drenthe.longfonds.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids