Foto: Wilhelmina Ziekenhuis Assen

In augustus overhandigde Edwin Heuving van Serviceclub Kiwanis Assen een cheque ter waarde 20.500 euro aan het WZA. Dit prachtige bedrag is de totaalopbrengst van de Kiwanis Trofee en de Kiwanis TT-avond in 2016. Het komt geheel ten goede aan het nieuw te bouwen Ouder- en kindcentrum van het Assense ziekenhuis. Dat meldt het WZA.

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) wil op termijn een Ouder- en kindcentrum ontwikkelen waarin vaders, moeders en kinderen bij ziekte, onderzoeken en bevallingen zo min mogelijk van elkaar gescheiden worden. Tijdens een schenking van de wereldberoemde Kiwanispoppen op 2 juni aan het WZA, maakte de Kiwanis Assen bekend dit initiatief financieel te willen ondersteunen.

Gynaecoloog Alexander Sluijmer en bestuurssecretaris Pier Wijnja namen de cheque enthousiast in ontvangst. Wijnja: “Wij zijn bijzonder blij met deze steun. Een ziekenhuis is geen commerciële instelling, wij kunnen ons reguliere budget uitsluitend inzetten voor de stenen, mensen en middelen die de directe patiëntenzorg ten goede komen. De Vrienden van het WZA en andere gulle gevers – zoals nu Kiwanis – zorgen ervoor dat we wat extra’s kunnen doen voor onze patiënten en bezoekers!” 

De Kiwanis is een wereldwijde organisatie dat Serving the children of the world als motto heeft. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Edwin Heuving: “De Kiwanis Assen heeft gekozen voor de kinderen van het WZA omdat het een herkenbare doelgroep is in de eigen regio.”

Door: Redactie Nationale Zorggids